AIXÒ FUNCIONA, FEM QUE PASSI!

N1

Nepal ha patit el desastre natural més tràgic de la seva historia. El poble nepalí s’ha aixecat i enmig dels tremolors de la terra, es lleven cada dia amb forces i energies i amb el somriure que caracteritza a aquesta cultura que tantes felicitats, alegries, amor i infinita generositat ens ha transmès cada vegada que hem anat a visitar-los.

Però els recursos escassegen a un nivell extrem, ells no tenen res, milers de famílies viuen a fora, a l’aire lliure, sense un sostre en què aixoplugar-se. Els monzons estan al caure (de Juny a Setembre). No tenen res de res, ni un plat de menjar. I nosaltres podem fer que passi, ningú no hauria d’haver de passar per això, ells no ho han escollit.

Ara toca reconstruir, ajudar, donar-los aliments, evitar que caiguin malalts, evitar que els afectin les epidèmies, donar-los un sostre. Ells posen l’energia i la vitalitat de fer el que calgui, però manquen els recursos. Nosaltres posem els materials que els calen i els ajudem a aixecar-se.

Ens hem ajuntat un grup d’amics que hem estat allà durant el terratrèmol. Alguns vivim a Nepal, altres estan de passada. Molts han cancel·lat els vols de tornada per quedar-s‘hi i ajudar. Amics d’aquí i d’allà, de Nepal, Espanya, França, Chile, Italia, Alemania, India i mil llocs més d’arreu del món. Som amics que ens hem conegut al Nepal, a l’Hostal ALOBAR1000.

Després del primer terratrèmN3ol tots nosaltres vam començar a rebre ajudes de familiars, amics, veïns, coneguts… de sobte teníem les butxaques plenes i infinites possibilitats per a ajudar al nostre voltant.

Decidim llogar un jeep i una furgoneta, carregar-los amb lones per muntar sostres impermeables, 500 Kilos d’arrós, 500 Kilos de llegums, caixes de noodles, sal, sabó, etc. I ens desplacem a un dels poblats al costat de l’epicentre del terratrèmol. Són 25 famílies. Les seves cases s’han enderrocat. Arribem i tot funciona fantàsticament. Ajudem i molt. Ens adonem que això marxa, això es pot tornar a fer!

Ens preguntem els uns als altres: tenim més diners? Podem tornar a fer això? Si? Si!

Tornem a l’hostal Alobar1000 a Kathmandu per compartir la nostra experiència amb tothom. Hi ha més grups que s’han proposat fer el mateix i tot d’una unim esforços! Això pinta bé!

En un tres i no res som un equip fort, indestructible que surt quasi bé a diari a poblats a ajudar. Ja no sortim amb jeeps i furgonetes; sortim amb camions! Això és un no parar. I que ningú s’atreveixi a aturar-nos!

De seguida obrim una pàgina al Facebook per poder explicar a tothom que ens està ajudant el que fem i reportem tot detalladament, costos de les coses que comprem i tot.

NEPAL SURVIVORS FUND https://www.facebook.com/nepalsurvivorsfund

Obrim un compte a Go Fund Me a través le l’amo de l’hostal: Tashi Gale.

GO FUND ME http://www.gofundme.com/t5w35dz8

A través d’aquest compte podem recaptar fàcilment i de manera segura i això ens permet arribar a moltíssima més gent d’arreu del món.

De totes maneres, seguim ajudant tirant dels fons recaptats individualment per l’equip de l’Alobar1000.

Ens ha sortit bé, això funciona i volem seguir lluitant i ajudant. Sense la col·laboració de persones com vosaltres no podem tirar endavant. I res no ens sabria més greu que no fos possible.

Us necessitem més que mai, el poble Nepalí ens necessita i no donarem l’esquena. Tinguem o no tinguem res a les butxaques, seguirem ajudant en el que sigui possible, però amb diners a les butxaques, l’ajuda es converteix en realitat, en qualitat, en quantitat.

Necessitem com a mesures urgents de caire material:

  • Proporcionar menjar
  • Proporcionar aixopluc (material de construcció, material impermeable per construir sostres…)
  • Proporcionar aigua potable
  • Proporcionar assistència mèdica
  • Proporcionar condicions higièniques
  • Proporcionar medicaments

No podem fer-ho tot, però tot el que estigui a les nostres mans, podem garantir que passarà.

N4

Això funciona, fem que passi.

Anuncis